Neix La Molina-Vallter Skimarathon

LA MOLINA-VALLTER SKIMARATHON és una competició d’esquí de muntanya per equips única i pionera en el format de llarga distància als Pirineus. Recupera una cursa-travessa que ha estat llegenda de l’esquí de muntanya a Catalunya i trasllada al nostre territori les fórmules que tant èxit tenen als Alps, com la Mezzalama o la Patrouille des Glaciers.

Se celebrarà el proper dissabte 12 d’abril i unirà amb esquís les valls amb més tr adició muntanyenca del Pirineu oriental: Cerdanya, la Vall de Núria i la Vall de Camprodon, coronant tres dels cims més emblemàtics de la zona: Puigmal, Noucreus i Bastiments, i acumulant més de 3200 metres de des nivell positiu.

Dues curses

La competició consta de dues curs es, de 40 i 13 quilòmetres de distància amb sortida a la Molina i Núria respectivament i arribada a Vallter. La prova reina sortirà de la Molina per arribar a Vallter passant per la vall de Núria i assolint el Puigmal que, amb 2.910 metres, és el punt més alt de la cu rsa, el Coll de Noucreus (2.795 m) i el Bastiments (2.883 m). Paral·lelament es disputarà una cursa més curta , de 13 quilòmetres, que recorrerà el mateix traçat que l’Skim arathon des de Núria fins a Vallter.

Els antecedents

L’any 2012 es va organitzar la prim era edició de la Ceretana Ski de Muntanya, una cursa que es va disputar entre la Molina i Masella i assolia e l Puigllançada i la Tossa d’Alp. El 2013 la comp etició es va traslladar al Puigmal. La cursa ha tingut tots els a nys molt bona acceptació.

L’esquí de muntanya està experimentant des de fa uns anys una creixent popularitat al nostre país, on comptem amb figures de la talla de Kilian Jornet o Marc Pinsach. LA MOLINA-VALLTER SKIMARATHON és l’evolució natural d’aquella cursa da vant de la demanda de reptes de major magnitud. Aquest nou format, únic al sud-oest d’Europa, fa que sigui una cursa diferent de totes les que tenen lloc al nostre territori.MOLINA-VALLTER SKIMARATHON

Mes informació a la seva web

One Reply to “Neix La Molina-Vallter Skimarathon”

  1. Pingback: Oriol i Nil Cardona guanyen La Molina-Vallter Skimarathon » Ski Club Camprodon

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada