Orígens del Club

Per mes informació consultar publicació Ski club Camprodon 1.934 -2.009 (Anna Monells Descamps, Febrer 2.010)

L’origen de L’Ski Club Camprodon ( SCC ) és peculiar, si més no perquè no està vinculat a cap estació d’esquí, sinó a una gran il·lusió per l’esport blanc.

El poble de Camprodon tenia uns quants joves afeccionats a la pràctica de l’esquí. Així a l’any 1934 Lluís Rigat, Miquel Costa, Maria Suriñach, Jaume Bertran i Martí Magret van formar una comissió que va aconseguir la fundació de l’Ski Club Camprodon, entitat destinada exclusivament a potenciar aquest esport.

Aviat en va ser socis molts vilatans i a la temporada 35-36, el nombre de socis ja superava els 50.

Les activitats del club van quedar estroncades per la Guerra Civil , però al setembre de l’any 1940 es forma una nova Junta i el club les reprèn. Si una cosa cal destacar d’aquella època és que aquells esquiadors també eren “Cercadors de pistes”, anaven on hi havia més neu. Així sortien de nit carregats amb el material i caminaven fins a les Adous d’Abella, Coma de Vaca, Ull de Ter, La Collada de Fontlletera.

El Club va construir un Refugi propi a l’any 1943 i també un trampolí de salt a l’any 1951 al Bac de Can Pascal.

Amb moments d’alts i baixos la il·lusió per l’esport blanc va continuar i a l’any 1965, després de veure que el veïns de Prats de Molló tenien un petit telesquí, una generació de nous esquiadors en van construir un, de manera molt rudimentària però eficient, aquest telesquí es va instal·lar a Coll d’Ares.

Els esquiadors participaven a proves com els “ Concursos locals” però també a competicions que es feien a Núria i a la MolinaEl Club organitzava alguna activitat cultural i va col·laborar en la construcció del refugi de muntanya “ el Xalet” d’Ull de Ter.

Als darrers anys de la dècada dels 60 i principis dels 70 el club va anar adquirint una activitat passiva. Però per sort, un grup de joves va decidir donar-li una nova empenta. A l’Abril del 1974 es fa una assemblea general i en surt una nova junta. A partir d’aquest moment podem dir que comença l’era moderna del Club.

Aquest ressorgiment del Club coincideix amb la creació de l’estació d’esquí de “Vallter 2000”. Des d’aleshores les activitats de l’SCC han anat molt lligades a les instal·lacions de l’estació. El club té unes pistes a prop de casa on pot organitzar, cursets, competicions… i el poble de Camprodon té més facilitats per la pràctica de l’esquí.

Entre els anys 1975 i 1980 es diversifiquen les activitats del Club i es creen diferents seccions com muntanya, atletisme, motociclisme i esquí de muntanya.

A finals dels 80 neix l’Equip de competició entès amb criteris actuals, tot i que abans d’aquesta data ja hi havia molts corredors de l’SCC. El Club doncs, creixia en activitats i en nombre de socis arribant al màxim de 1.500.

Al llarg de la seva història l’SCC ha donat importants esportistes, que han estat a l’equip nacional, però cal destacar, el fet de tenir un Olímpic al Club com Jordi Pujol que va participar als Jocs Olímpics de Calgary (1988) i Alverville (1992). Motiu per estar-ne orgullosos.

 ACTUALITAT DEL CLUB

L’Ski Club Camprodon és un club adherit a la Federació Catalana d’Esports d’Hivern. Actualment té mes de 800 socis.

Actualment, el Club desenvolupa principalment activitats en tres àrees o seccions esportives : Esquí alpí, Esquí de Muntanya i BTT . Té dos equips oficials de competició. Esquí alpí, Esquíi de Muntanya i corredors d’alt nivell en Duhatló i curses de Muntanya. També es desenvolupen i promocionen activitats lúdiques i culturals en el seu àmbit, i es col·labora activament en la dinamització i promoció de la Vall de Camprodon.